Oldal kiválasztása

MG ZS
Életre alkotva!

  • Az MG praktikus, gazdaságos és látványos B-szegmensbeli SUV modellje, amely nemcsak a városban ideális társ, hanem hosszabb utazások alkalmával is, hiszen a ZS kompakt külseje tágas belsőt rejt.
  • Két hatékony benzinmotorral, illetve automata és kézi sebességváltóval is elérhető, így minden igényt kielégít.
  • Kategóriájában kimagasló alapfelszereltségével, kiváló minőségű anyaghasználatával, rendkívüli ár-érték arányával és megbízhatóságával az európai piacokon már bizonyította versenyképességét.
  • Akárcsak az MG kínálat többi szereplője, a ZS is 7 év nyugalommal kényezteti tulajdonosát, ugyanis 7 év vagy 150 000 km futásteljesítményig terjedő garancia jár a modellhez.

Az MG kompakt, belsőégésű motorral szerelt SUV modellje, a ZS (ejtsd: „zées”) olyan, mintha kifejezetten a magyar piac igényeire tervezték volna. A 2020-ban nagymértékű ráncfelvarráson átesett típus a – hazánkban is egyre népszerűbb – B-szegmens képviselője, amely elhozta az áttörést az MG számára a nyugat-európai piacon. Modellfrissítése során a ZS megkapta az összes olyan funkciót, amelyek egy modernkori autót versenyképessé tesznek a piacon, egyedülálló ár-érték arány mellett. Az aktuális modellben elérhető többek között a 360°-os kamerarendszer, holttér-figyelő rendszer, digitális műszeregység, fűtött és elektromosan állítható első ülések, 10,1 colos központi kijelző. Két felszereltségi szintjével kiszolgálja a piaci szegmens igényeit, egyben megkönnyíti a vásárlói döntést.

A ZS története

A márka kompakt SUV modellje 2017-ben a London Motor Show-n került bemutatásra Európában. Az autó – műszaki tartalmát és formavilágát tekintve – kifejezetten a kontinens vásárlói igényeinek szem előtt tartásával készült. Azért, hogy a lehető legjobban kiszolgálja a fogyasztói elvárásokat, 2020-ban modellfrissítésen esett át. Ennek köszönhetően a megújult MG ZS egy kiválóan felszerelt, stílusos és kényelmes, családbarát városi terepjáróvá vált, amely ideális az igényes családok számára, akiknek fontos az ár-érték arány, de sem a stílus, sem a praktikum terén nem szeretnének kompromisszumot kötni. Az MG ZS így kategóriája egyik legversenyképesebb modellje lett, amit az értékesítési adatok és a vásárlói visszajelzések egyöntetűen bizonyítanak.

Dizájn

Szemből nézve az MG ZS orrkiképzése egyszerre tűnik kellemesen ismerősnek, ugyanakkor meglepően újnak: büszkén viseli magán a márka logóját, és az azt keretező nyolcszöget, amelyhez az egyedi, gyémántmintás hűtőmaszk szolgáltatja a hátteret. Full LED-es fényszórói dinamikus, élénk szempárként fürkészik az utat, teljessé téve a határozott, sportos frontkiképzést, amelyet a Luxury felszereltségi szint alumíniumhatású alsó légbeömlői és ködlámpái egészítenek ki.

Az autó oldala felé indulva feltűnnek az újratervezett, 17 colos keréktárcsák, amelyek méretükkel nem csak a remek úttartáshoz, hanem az autó sportosan elegáns megjelenéséhez is hozzájárulnak. A Comfort felszereltség esetén az energikus, ötküllős keréktárcsák virtuóz vonalvezetésükkel hívják fel magukra a figyelmet, míg a Luxury felszereltség Tomahawk-stílusú kerekei álló helyzetben is dinamizmust sugallnak.

Az autó hátsó része friss és szofisztikált: a színhasználat kihangsúlyozza a ZS crossover-jellegét, a plasztikus hátsó lámpák pedig tökéletes harmóniát alkotnak az autó formanyelvével.

Az MG ZS hat, ragyogó fényezéssel érhető el: Battersea Blue; Black Pearl; Monument Silver; Hoxton Orange; a letisztult Arctic White és a speciálisan a ZS számára tervezett, háromrétegű Dynamic Red, amely gazdag színvilágával a legfeltűnőbb árnyalat.

Beltér

Az MG ZS stílusos, kiválóan összeszerelt és ergonomikus belső tere tele van puha tapintású anyagokkal, amelyet kontrasztos öltések díszítenek. A központi, lebegő hatást keltő 10,1 colos kijelző alapáron alkalmas Blutetooth-kapcsolatra, valamint támogatja az Apple CarPlay™ és Android Auto™ használatát. A Comfort felszereltség finom megmunkálású, esztétikus szövetkárpitokkal bevont ülésekkel rendelkezik, míg a Luxury kivitel eco bőrrel kárpitozott enteriőrrel kényezteti utasait.

Kategóriájának egyik legnagyvonalúbb váll-, láb- és fejterét kínálja a bent ülőknek az MG ZS, így a hosszú utazások is maximális komfortban telnek mind a vezető, mind az utasok számára. A szegmens átlagához viszonyítva 55 mm-rel nagyobb hátsó válltér, és 80 mm-rel nagyobb hátsó fejtér áll a hátul utazók rendelkezésére. A 448 literes (a kategória átlagánál 60 literrel nagyobb) csomagtér lehetővé teszi, hogy minden kényelmesen beférjen, amire az utasoknak szükségük van, a 60:40 arányban ledönthető hátsó üléstámlák pedig megkönnyítik a csomagtér maximális kihasználását.

Felszereltségi szintek

Az MG ZS egyedülállóan gazdag, Comfort elnevezésű alapfelszereltsége tartalmazza a modern autóipar legfontosabb biztonsági- és kényelmi berendezéseit. Többek között LED-es nappali menetfényt, Full LED-technológiára épülő automata tompított- és távolsági fényszórót, ESP-t, 10,1 colos színes érintőképernyőt, elektromosan állítható külső tükröket, vészfékasszisztenst, aktív borulásvédelmet, Apple CarPlay™ és Android Auto™ csatlakozási lehetőséget.

A prémium, Luxury felszereltségi szint – sok más mellett – kiegészül 360°-os kamerarendszerrel, 6 hangszórós, 3D hangzásra képes hifivel, beépített műholdas navigációval és 6 irányban elektromosan állítható ülésekkel. Mi több: az 1.0T manuális váltós verzióban a nyitható panoráma napfénytető is a magasabb felszereltség része.

Vezetési élmény - Hajtáslánc

Az autó által kínált legmagasabb szintű vezetési élmény érdekében az MG ZS futóművét Nagy-Britannia útjain tökéletesítették, Longbridge-i mérnökök irányításával.

A motorválaszték is a fogyasztói igényekhez igazodik: az 1,5 literes, 106 lóerős négyhengeres – a magyar piacon mára szinte egyedülálló – szívómotor (6,6 l/100km-es WLTP-szerinti kombinált átlagfogyasztással) a hozzá elérhető 5 fokozatú manuális sebességáltóval ideális a hosszabb utakra, míg a háromhengeres, 111 lóerős közvetlen befecskendezéses turbómotor (7,2 l/100 km-es WLTP-szerinti kombinált átlagfogyasztással) tökéletes partner a városi és az országúti használatra egyaránt. Ez utóbbi motorváltozat elérhető pontos kapcsolású, 6 sebességes kézi-, vagy kényelmes, 6 sebességes automata váltóval is. Az MG ZS kiegyensúlyozott elsőkerékhajtása révén minden évszakban megbízható úttartást és menetkomfortot biztosít.

Garancia

Az MG termékei a rendkívül alapos tervezés és csúcskategóriás gyártási sztenderdek és összeszerelési minőség miatt – minőségben és megbízhatóságban is a legmagasabb színvonalat képviselik. Ezért az általa gyártott és forgalmazott összes MG modellre teljes körű (általános műszaki-, átrozsdásodás elleni-, illetve az akkumulátorcsomag teljesítményére vonatkozó) garanciát vállal 7 év vagy 150 000 kilométeres futásteljesítményig, amely átruházható, ha az autó a garancia érvényességének időtartama alatt gazdát cserél.

Árak

Az MG ZS a felszereltségéhez, méretéhez, minőségéhez és technológiájához mérten is kiváló ár-érték arányú autó, amelynek alapára mindössze 6 699 000 Ft (Comfort felszereltségi szinttel, manuális váltóval és 1,5 literes, négyhengeres szívómotorral). A négyhengeres, kéziváltós motorral szerelt MG ZS elérhető Luxury felszereltséggel is, 7 399 000 forintos áron. Az 1 literes, háromhengeres közvetlen befecskendezéses turbómotorral szerelt, kéziváltós kivitel Luxury felszereltségi szinttel 8 099 000 forintba kerül, míg a modellváltozatok csúcsa, az automata váltós, 1 literes turbómotorral meghajtott MG ZS Luxury felszereltséggel 8 699 000 forintos áron vásárolható meg. Az összes felszereltségi szinthez és motorváltozathoz 150 000 forint a metálfényezés felára.