Oldal kiválasztása

Gyakran Ismételt Kérdések

Általános kérdések

Ki az MG tulajdonosa?

Az MG a sanghaji székhelyű SAIC Motor vállalat egyik autómárkája. A SAIC Motor évente több mint 7 millió autót gyárt, ennek köszönhetően a világ 7. legnagyobb autógyártója. Az anyavállalatunkról bővebb információért kérjük, tekintsd meg a SAIC Motor vállalati oldalát a saicmotor.com-ot.

Mit lehet tudni a SAIC Motor vállalatról?

A SAIC Motor Corporation Limited (SAIC Motor) Kína legnagyobb autógyára.

Az MG a sanghaji székhelyű SAIC Motor vállalat egyik autómárkája. A vállalat aktívan támogatja az alternatív hajtáslánccal működő járművek és az interneteléréssel rendelkező autók forgalmazását, valamint kutatja az iparágban használható további lehetséges technológiákat. A SAIC Motor éves szinten több mint 7 millió autót gyárt, ezzel a világ 7. legnagyobb autógyártója.

Hol található az irodánk?

Az európai központunk Hollandiában, Amszterdamban található. A közép-európai régióközpont pedig Budapesten nyílt meg 2022 júniusában.

A termékkel kapcsolatos kérdések

Hol tudok tesztvezetésre jelentkezni?

Tesztveztésre időpontot az mggaal.hu weboldalon tudsz kérni.

Hol találok információt MG vásárlással vagy lízinggel kapcsolatban?

MG vásárlással és lízingeléssel kapcsolatban fordulj értékesítő kollégáinkhoz.

Hol találom az MG ZS modellel kapcsolatos jellemzőket és műszaki adatokat?

Az MG ZS modellről itt tudsz tájékozódni: https://mggaal.hu/mg-zs/

Hol találom az MG ZS EV modellel kapcsolatos jellemzőket és műszaki adatokat?

Az MG ZS EV modellről itt tudsz tájékozódni: https://mggaal.hu/mg-zs-ev/

Hol találom az MG EHS modellel kapcsolatos jellemzőket és műszaki adatokat?

Az MG EHS Electric modellről itt tudsz tájékozódni: https://mggaal.hu/mg-ehs/

Hol találom az MG5 Electric modellel kapcsolatos jellemzőket és műszaki adatokat?

Az MG5 Electric modellről itt tudsz tájékozódni: https://mggaal.hu/mg5/

Technikai kérdések

Hol tudom letölteni a szoftverfrissítéseket? Ezek ingyenesek?

A szoftverfrissítéseket ezen az oldalon tudod letölteni: https://mgtouch.naviextras.com.

A töltőpontok térképes frissítése 3 évig ingyenes.

Garanciával kapcsolatos kérdések

Mennyi ideig érvényes a garancia?

A garanciális időszak az első forgalomba helyezés napján kezdődik. Az MG (2021. 01.01-jét követően forgalomba helyezett) gépjárműveire 84 hónap (7 év) vagy 150 000 km (amelyik előbb bekövetkezik) garanciát vállal. A garancia a garanciális időszak alatt minden egyes újabb MG tulajdonosra átszáll.

Vannak-e feltételei a garancia érvényesítésének?

Igen, annak érdekében, hogy az MG által nyújtott garanciára jogosult legyen a jármű, teljes és pontos szerviztörténettel kell rendelkeznie. Az MG által meghatározott karbantartási feladatokat, az előírt szervizterveknek megfelelően, eredeti (OE) alkatrészek és folyadékok felhasználásával kell elvégezni. További információért kérjük, olvasd el a Garancia Feltételek dokumentumot.

Jár az alkatrészekre garancia?

Az MG 24 hónap korlátlan, kilométer-korlátozás nélküli jótállást biztosít az MG eredeti cserealkatrészekre, hacsak a táblázatban a Garanciális kivételek másképp nem rendelkeznek. A jótállás szempontjából csak az MG által forgalmazott alkatrészek tartoznak az MG felelősségi körébe.

A garancia kiterjed az MG ZS EV modell nagyfeszültségű akkumulátorára?

Amennyiben egy hivatalos MG-márkaszervizben végzett akkumulátor kapacitásellenőrzés során megállapítják, hogy a lítium-ion nagyfeszültségű akkumulátor kapacitása az új MG ZS EV eredeti értékének 70%-a alá csökkent, az akkumulátor javítására van szükség. A javítás során a sérült cellákat, cellacsoportokat kicserélik, vagy a hiba jellegéből adódóan az akkumulátort egy felújítottra vagy újra cserélik.

Hogyan terjed ki a garancia a jármű fő alkatrészeire?

Az MG modellek gyártója 84 hónap (7 év) vagy 150.000 km (amelyik előbb bekövetkezik) garanciát vállal a nagyfeszültségű akkumulátorcsomagra, az elektromos meghajtó motorra, a teljesítmény elektronikai szabályzó vezérlőegységre (PEB) és a járművezérlő egységre (VCU), mint az alternatív meghajtású gépjárművek fő komponenseire.

Ha az MG-t magánbérbeadásra használom, hogyan működik a garancia?

A bérbeadásra használt járművek garanciája 3 év/100.000 km (amelyik előbb bekövetkezik). A Garanciális feltételek dokumentum 3. oldalán felsorolt valamennyi kizárás, valamint a Garancia Nyilatkozatban felsorolt valamennyi feltétel érvényes. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a jogosultsághoz a járművet egy MG márkakereskedőnek bérbeadásra szánt járműként kell regisztrálnia az MG-nél, a bérbeadásra szánt jármű regisztrációs űrlapjának használatával. Ennek elmulasztása esetén a garancia érvényét veszti. Ez a korlátozás a nagyfeszültségű erőátviteli rendszer alkatrészeire és a lítium-ionos nagyfeszültségű akkumulátorra is vonatkozik.

Az MG garancia átruházható az új tulajdonosra, ha eladom az autómat?

Igen, a garancia a garanciális időszak alatt minden egyes újabb MG tulajdonosra átszáll.

A járművem karosszériaelemeit a korrózió kilyukasztotta, fedezi a garancia?

Az MG garanciát vállal gépjárműve karosszériájának perforációja esetén a szervizkönyvben feltüntetett „Első forgalomba helyezés dátuma” bejegyzéstől számított 7 éves időtartamra. Az átrozsdásodás elleni garancia azzal a szigorú feltétellel alkalmazható, hogy a gépjárművet évente átvizsgálta egy hivatalos MG márkaszerviz a garancia időtartama alatt. Az MG márkaszerviznek ki kell töltenie egy MG korróziós garancia éves vizsgálati lapot, és le kell bélyegeznie az erre vonatkozó szerviz dokumentációját.

Ha külföldön (a saját országomon kívül) lerobbanok, a garancia fedezi a költségeket?

Igen, az MG Motor páneurópai garanciát biztosít, amely minden olyan országban érvényes, ahol hivatalos MG-engedéllyel rendelkező szervizek működnek.

Alkatrészekkel és tartozékokkal kapcsolatos kérdések

Hol találok információt az MG tartozékokkal kapcsolatban?

A hivatalos MG-márkakereskedők a tartozékok specialistái. Ők tudnak pontos tájékoztatást adni és náluk személyes konzultációra is van lehetőség. Weboldalunkon az MG tartozékok rovatban is sok érdekes információt találsz.

Hol találok információt az MG tartozékokkal kapcsolatban?

A hivatalos MG-márkakereskedésünk a tartozékok specialistái. Pontos tájékoztatást adunk és nálunk személyes konzultációra is van lehetőség. Weboldalunkon, az MG tartozékok rovatban is sok érdekes információt találsz hamarosan.

Az MG modelleknek mennyi a vontatási kapacitása?

Az MG EHS modellel a maximális vontatható tömeg (ráfutófék nélkül) 750 kg. Az MG5, az MG ZS és ZS EV modellek esetén ez 500 kg.

Hogyan tudom legkönnyebben tisztítani a szőnyegeket?

A szőnyegek tisztításának módja annak anyagától függ. A gumiszőnyeg szett könnyen tisztítható, ha tiszta vízzel leöblíted, majd puha, száraz ruhával áttörlöd, így a szőnyegszett ismét tiszta lesz. A szövet autószőnyegeket az erre a célra fejlesztett autószőnyegtisztítóval érdemes tisztítani. A folyamat után hagyd őket alaposan megszáradni.

Könnyen fel tudom szerelni a kerékpártartót a vonóhorogra?

Persze! Különösen, ha a kerékpártartó úgynevezett gyorscsatlakozóval rendelkezik.

Milyen tartozékok állnak rendelkezésre a járművem védelmére?

Járműved védelmére különböző szövet-és gumiszőnyegeket tudunk nyújtani. A csomagtartó védelmére a csomagtérszőnyeg és a csomagtartó bélés a legalkalmasabb.

Hány szőnyegből áll az MG szőnyegkészlet?

A legtöbb szőnyegkészlet négy szőnyegből áll, és tartalmazza az első és a hátsó lábtérhez való szőnyegeket is. A szőnyegkészletek párban is megvásárolhatók, a hátsó vagy az első lábtérhez. Kétféle anyagból kaphatók: gumiból és szövetből. Csomagtartószőnyeget keresel? Azokat külön is megrendelheted!

Lépj velünk kapcsolatba

Örömmel válaszolunk minden kérdésedre

GAÁL-Autóház Kft. (értékesítés)

2100 Gödöllő, Dózsa György út 67.
Telefon: +36 28 525 225

GAÁL-Autóház Kft. (szerviz)

2100 Gödöllő, Rét utca 18.
Telefon: +36 28 410 095